04.10.2017 1962

İhsan Tekin, 1919 yılında Kastamonu İli Daday İlçesi Karaağaç Köyü'nde doğdu. İlkokulu Daday'da, ortaokulu Karaağaçta okumuş, Kastamonu Abdurrahman Paşa Lisesi´ni ve 1941 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler  Fakültesi´ni bitirmiştir.

Kastamonu Maiyet Memurluğu ve Devrakani ile Cide Kaymakam Vekillikleri´nden sonra Tuzluca, Devrek, Mecitözü, Akdağmadeni ve Düzce Kaymakamlıkları´nı yapmıştır.

Denizli ve Konya Vali Muavinlikleri´nden sonra 1960 yılında Uşak Valiliği´ne atandı. Daha sonra tekrar Konya Valiliği ardından Eskişehir ve Merkez Valiliği yaptı, son olarak 1978-1979 yıllarında İstanbul Valiliği´ne atandı ve bu görevden sonra emekli oldu. 1975 yılında Konya Valiliği döneminde okulumuzun yapılmasına katkılarından dolayı okulumuza ismi verilmiştir.  Almanca bilen İhsan Tekin, evli ve üç çocuk babasıdır.

2006-2007 eğitim-öğretim yılında şuan ki ortaokul binası hizmete açılmıştır. 2016-2017 eğitim - öğretim yılında da İhsan Tekin İmam Hatip Ortaokulu olarak öğrenci alınmaya başlanmıştır.